U okviru Župa Wellness & SPA kompleksa nalazi se Wellness & Spa, koji u svojoj ponudi ima:

  • 2 finske saune
  • 3 sobe za masažu
  • 1 unutrašnji bazen 9 x 4,5 m
  • 1 jakuzzi

Upravo smeštaj u ovom apartmanskom kompleksu pruža osećaj Evrope u Srbiji. Uživajte na Kopaoniku na način na koji zaista zaslužujete.


******** Cenovnik korišćenja i usluga Spa centra Župa 2023-24


Tretmani lica

POWER C 

Tretman koji daje sjaj koži i poboljšava njen izgled. Daje energiju oštećenoj ili dehidriranoj koži, prosvetljuje i ujednačava ten. Power C linija sadrži visoku koncentraciju aktivnih supstanci (vitamina C i ekstrakta nara).

Power hyaluronic

Power hyaluronic je tretman koji se sprovodi kako bi se dubinski hidrirala koža, ali i zaštitila od prebrzog gubitka vode koji se javlja zbog uticaja spoljnih agresivnih faktora. Moćno osveženje, biostimulacija, efekat mladalačkog izgleda i namenjen svim tipovima kože.

“Oxygen & Radiance” by Thalion

Profesionalni tretman lica sa kiseonikom. Tretman vraća i čuva dugotrajan efekat svežine lica. Pored kiseonika sadrži i hijaluronsku kiselinu niske i srednje molekuralne mase, masku koja ujednačava ten kao i završne kreme i serume za blistav ten.

Express beauty by Thalion

Predstavlja kratki tretman lica za osveženje lepote. Sastoji se iz pilinga, kratke lifting masaže i maske. Pilingom i masažom se pospešuje cirkulacija tkiva lica, dovodi do bolje ishrane tkiva i zahvaljujući tretmanu, koža momentalno dobija sjaj i svežinu.

Winter Exclusive Package

MARINE MAGNESIUM CURE 

Terapija magnezijumom za oporavak mišića sa masažom i pakovanjem. Omogućiće direktan prodor minerala kroz kožu i delovati preventivno na gubitak istog. Tretman ima anti-stres i opuštajući efekat na telo, reguliše nervnu napetost i potpuno rebalansira energiju.

Mango Hydrating ritual

Hidrirajuci ritual na bazi manga sadrži piling na bazi manga, koji odstranjuje sve mrtve ćelije sa površine kože čime omogućava bolju resorpciju aktivnih materija iz pakovanja. Hranljivo pakovanje sa egzotičnim mirisom deluje hidrirajuće i umiruje kožu.

„ROYAL GLOW“ TREATMENT WITH CANNABIS

Tretman „Kraljevski sjaj“ uključuje piling celog tela konopljom. Detaljno čisti kožu, oslobađa je mrtvih ćelija a ujedno štiti zahvaljujući visokom sadržaju konopljinog ulja. Tretman se nastavlja masažom u kojoj se kombinuju 2 preparata: masažna sveća sa aromom konoplje i zlatni balzam.

Tired Feet spa ritual

Obradujte sebe čistim zadovoljstvom i doživljajem potpune relaksacije. Ovaj ritual za umorna stopala u sebi sadrži piling na bazi bora, ruzmarina i lavande , masazu koja deluje relaksirajući na mišiće stopala kao i pakovanje sa finim morskim algama.

Masaže

Deep tissue masaža

Masaža dubokih tkiva ili ‘Deep Tissue massage’, kako je još zovu, je savršena masažna tehnika za one koji vole jači pritisak i snažnije masažne hvatove. Za razliku od relaks masaže, ona ima mnogo veći dubinski efekat i odlična je za razbijanje takozvanih kvržica u mišićima na koje se klijenti najčešće žale. Njom se rasterećuju tetive i ligamenti, poboljšava se pokretljivost i olakšava se oslobađanje toksina iz umornih i preopterećenih mišića.
Deep Tissue je vrsta duboke prijatne masaže tkiva i mišića. Ona umiruje hronične bolove i napetosti unutar celog tela kroz lagane ali duboke pokrete i snažan pritisak. Kada su mišići u stanju stresa blokira se dotok kiseonika i hranjivih materijala u tkiva. Tako dolazi do upala i nagomilavanja toksina u tkivima a ova masaža opušta mišiće, otklanja toksine, poboljšava cirkulaciju i razmenu kiseonika. Duboki dodir koji leči sve!

Relax masaža

Relax masaza wellness centra predstavlja izuzetno prijatnu vrstu masaže koja ima blagotvorno dejstvo za ljudski organizam. Izvodi se blagim i sporim raznovrsnim masažnim pokretima u prijatnom ambijentu uz opuštajuće arome eteričnih ulja za što veći stepen relaksacije i restauracije energetskog balansa. Ulje visokog kvaliteta omogućava da pokreti terapeuta klize i pritom nema povlačenja kože i neprijatnih osećaja. Specifičnost ove vrste masaže su spori, dugi i široki pokreti umerenog intenziteta koji čine ovu masažu jako prijatnom. Prilikom izvođenja masaže utičemo na organizam u celini: delujemo na nervni sistem preko dodira kože, kao i na kosti, organe, čula, mišiće i pokrećemo telesne tečnosti. Ova masaža omogućava potpuno oslobađanje od bola i napetosti, totalnu relaksaciju tela i uma, poboljšava cirkulaciju tako što širi krvne sudove poboljšavajući ishranu ćelija kiseonikom, poboljšava izdržljivost i elastičnost mišica i drugih mekih tkiva i ubrzava metabolizam, što dodatno pospešuje izbacivanje štetnih metaboličkih materija iz organizma. Preporučuje se svima onima koji žele da se opuste, oslobode napetosti i postignu potpunu relaksaciju. Odvojite vreme za sebe i uživajte u masaži koja će popraviti Vaše fizičko i duhovno stanje, kako bi se osećali odmorno, rasterećeno i osveženo.

Antistres masaža

Antistres masaža predstavlja kombinaciju relaks i terapeutske masaže, za koju se koriste posebna aromatična ulja koja doprinose dodatnom opuštanju. Podrazumeva masažu celog tela na kojoj se terapeut fokusira na mesta gde se stres najčešće lokalizuje kao što su vrat, ramena, leđa, glava, dlanovi i stopala, u cilju otklanjanja stresa i napetosti u mišićima. Snažno deluje na zdravlje i na raspoloženje i predstavlja odličan način za borbu protiv svakodnevnog stresa koji može ostaviti fizičke i psihičke posledice u našem telu. Terapeut se služi tehnikama koje koristi u relaks masaži, razlika je u delovima tela kojima se posebno posvećuje pažnja, gde se nalaze nervni završeci i gde su pokreti sporiji, mekši i duži, a može se dodati i blago istezanje. Radi se o laganim opuštajućim pokretima, uz kombinaciju različitog pritiska na raznim bolnim  tačkama koje stimulišu centralni nervni sistem. Uspostavlja ravnotežu u organizmu i oslobađa od telesne i emotivne napetosti. Preporučuje se svim osobama kojima je potrebno opuštanje i oslobađanje od stresa i napetosti nakon radnog dana.

 Terapeutska masaža

Terapeutska masaža je specifična masaža koja se primenjuje u cilju uklanjanja bola i napetosti mišića u odredjenom delu tela. To je spoj više manuelnih tehnika koje se primenjuju u zavisnosti od problema koje treba ublažiti ili otkloniti, zbog čega se terapeutski ciljevi definišu zajedno izmedju terapeuta i klijenta. Umerenog je intenziteta, sa nešto jačim pritiskom od relaks masaže. Nakon opuštanja muskulature, fokus je na problematičnoj regiji: uglavnom se radi o bolu u ramenima, vratu i leđima. Preporučuje se svima koji osećaju bol ili napetost u određenom segmentu, kao i osobama sa povredama mekih tkiva, reumatološkim oboljenjima zglobova, deformacije kičmenog stuba, prelomima, problemima sa cirkulacijom ili metabolizmom. Takođe i kao dopuna određene terapije, ili kao osnovno sredstvo terapije za osobe svih uzrasta. Ova vrsta masaže opušta telo i pomaže u saniranju problema, poboljšava cirkulaciju i samim tim  i dotok kiseonika u tkiva, pomaže u eliminaciji toksina i smanjuje otok kod inflamatornih procesa. Utiče na krvni pritisak smanjujući ga, umanjuje efekte stresa i podiže imuni sistem. Najveću primenu ima kod bola u leđima, vratu i ramenima.

Anticelulit masaža

se preporučuje osobama koje imaju problem sa vezivnim tkivom, slabom prokvljenošću I cirkulacijom I zadržavanjem viška vode. Ova masaža je intezivnija kako bi se obezbedila što bolja prokvljenost I otklonile masne naslage koje su zarobljene između masnih ćelija.  Problem sa celulitom se češče posmatra kao estetski a ne zdravstveni problem, a masaža je dokazano najefikasniji način u njegovom rešavanju. Masaža uklanja celulit ona takodje poboljšava cirkulaciju I podstiče bolji protok limfe. Masažom se podiže tonus, zateže koža I otklanjaju toksini koji u nagomilani u masnim ćelijama. Manuelnim tretiranjem regije sa izraženim celulitom pomažemo njegovim otklanjanju I vraćanju tonusa koži. Masaža je najuspešnija kad se radi u seriji od 10 tretmana.

Masaža stopala

predstavlja posebno uživanje, relaksaciju, detoksikaciju i stimulaciju celog tela. Na stopalima se nalaze tačke koje odgovaraju svim organima i žlezdama u našem organizmu, kao i mnogobrojni nervni završeci. Masažom stopala, odnosno stimulacijom određenih tačaka mogu se otkloniti različite tegobe i blokade koje sprečavaju normalno funkcionisanje našeg organizma. Ona se sastoji od terapeutske masaže usmerene na stopalo, skočni zglob i potkolenicu, uz stimulaciju specijalnih tačaka preko kojih se putem nervnog sistema stimulišu odbrambeni potencijali oslabljenih i obolelih organa. Sama masaža predstavlja vid opuštanja, a može i  značajno uticati na poboljšanje zdravstvenog stanja. Smatra se da utiče na ublažavanje bolova, stresa i anksioznosti, poboljšanje raspoloženja i psihičkog stanja jer se bazira na pokretanju unutrašnje energije tela.  Svi pokreti su izuzetno prijatni i blagi,  zbog čega je ova masaža pogodna za osobe svih uzrasta.

Masaža leđa

je duboka relax masaža koja obuhvata čitavu muskulaturu leđa I ruku. Ova masaža pruža kompletno opuštanje leđa jer su dugi masažni pokreti osmišljeni tako da imaju za cilj da rasterete, opuste, omoguće uživanje jer se telo dovodi u stanje potpune relaksacije. Masaža ledja izuzetno deluje na psiho-fizičko stanje I vraća potrebnu energiju.

Masaža za dvoje

je vrlo primamljiva usluga u Vašem wellness centru. Namenjema je svima koji žele da provedu kvalitetno vreme zajedno. Dva različita terapeuta masiraju dvoje ljudi u isto vreme i u istoj prostoriji. To mogu biti muž i žena, momak i devojka, istopolni partneri, majka i ćerka, dva prijatelja, itd. Prostorija za masažu je posebno pripremljena za dvoje, sa dva kreveta  uz opuštajuću muziku i aromatična ulja. Omogućava zajedničku podelu iskustva i uživanje uz ćaskanje ili u tišini. Idealan poklon za posebne prilike kao rođendan ili godišnjica, pravi izbor da obradujete gosta ili osobu sa kojom želite da provedete zajedničke  posebne trenutke. Takođe je idealan način da se u masažu uvede osoba koja nikada nije bila na masaži pre toga na interesantan način na koji će se sigurno osećati udobnije. Iznenadite dragu osobu i stvorite nove nezaboravne zajedničke trenutke.

Luksuzne masaže

Topla masaža školjkama

Masaža toplim tigrastim školjkama koje žive u južnom delu Tihog okeana vekovima su tradicionalno filipinsko jelo. Pre nego što postanu sredstvo za masažu, pažljivo se bruse I poliraju.Ova masaža opustiće vas i odvesti u svet toplih mora i egzotičnih predela. Tigraste školjke su bogate mineralima,punjene su  vulkanskim pepelom koji se aktivira lava gelom koji se sastoji od algi, morske trave,prirodnih minerala I slane vode.  U toku masaže one ostavljaju  opuštajući osećaj toplote na koži. Toplim školjkama prelazi se preko tela i stvara se pritisak na bolna područja te opušta mišiće I samim tim se poboljšava cirkulacija tela.Pod dejstvom toplote, školjke koje su građene od kalcijum karbonata ispuštaju jone kalcijuma koji se kroz kožu najbrže apsorbuju u organizam,poboljšavaju njen tonus, takođe se pospešuje cirkulacija, smanjuje bol, otečenost.Ova masaža deluje I na limfu I ima diuretski učinak, pa se tako telo lakše oslobađa od viška tečnosti i toksina.Ugodni mirisi opuštaju psihu i  bude čula.

Masaža Himalajskim solima

Himalajska so preko 250 miliona godina sazrevala je u praokeanima I pećinama ispod Himalaja,potpuno je nataknuti deo prirode I smatra se najčistijim elementom u svetu.U sebi sadrži 84 prirodnih minerala I elemenata,a jedinstvena molekularna struktura koja sadrži natrijum, kalcijum,magnezijum I gvožđe savršeno odgovara našem telu I vrlo je važna za organizam.Sve što masažom utrljavamo u kožu,koža će I upiti I cirkulacijom uneti u organizam.Masaža toplim,posebno obrađenim grumenima himalajske soli u kombinaciji sa uljima telu omogućava upijanje njenih dragocenih minerala I mikroelemenata što višestruko povoljno deluje na organizam I obnavlja energetsku ravnotežu.Posebna tehnika masaže toplim himalajskim solima obuhvata lice i celo telo s posebnim naglascima na akupresurne tačke.Rezultat ove masaže je potpuna opuštenost I smirenost,mekana,nahranjena koža,stimulisana cirkulacija,smanjenje bola u mišićima,umora I napetosti,energetski obnovljeno telo I psiha.Nežno obrađeni grumenovi soli različitih oblika koji se prilagođavaju različitim delovima tela zagrevaju se u posebno osmišljenoj torbi za zagrevanje.Postižu temperaturu od 55 stepeni koja se u soli zadržava dugo I omogućava potpuni ugođaj I uživanje.

Masaža vulkanskim kamenjem

Kada poželite masažu koja će relaksirati I najnapetije delove vašeg  tela i uma,odaberite masažu vulkanskim kamenjem.Potpuna relaksiranost postiže se laganim pokretima,mirisom prirodnih ulja i nežnim dodirom toplog kamenja.Pokreti terapeuta prate energetske tokove,a masažom toplim vulkanskim kamenjem postiže se duboka mišićna relaksacija.Toplo kamenje ima moć da pomogne razmenu dobre energije kroz cello telo,a rezultat je osećaj odmornosti kao posle dugog,zdravog sna.Ova masaža se koristi kod onih osoba koje imaju problem sa cirkulacijom,nesanicom,bolovima u ledjima ,olakšava hroničan bol u slučaju fibromialgije,artritisa,sindroma karpalnog tunela I drugih hroničnih stanja.Povećava fleksibilnost u zglobovima,olakšava kretanje I smanjuje bol I grčeve u mišićima.Ova masaža upotpunjena je delovanjem prirodnih ulja koja,ne samo da pomažu kamenju da klizi,već hrane i njeguju kožu.Snaga vulkanskog kamenja sadrži elektromagnetna svojstva koja u dodiru sa telom imaju izuzetno pozitivan i rehabilitujući efekat kako na mesto na koje se postave tako i na organizam u celini. Specijalnim laganim i dubokim ritmičkim pokretima masaže u kombinaciji sa adekvatnim uljima i zagrejanim kamenjem stvara se osećaj harmonije i ravnoteže , smanjenje stresa i opuštanje mišića.

Aromaterapijske masaže

Masaža svećom je holistička masaža koja ima za cilj da ublaži fizički I psihički zamor. Kada se zapale, masažne sveće se tope u raskošni masažni vosak koji greje I opušta vaše telo, a miris sveće dodatno opušta vaš um. Sveće za masažu sa visokim sadržajem palminog i kokosovog putera čine kožu elastičnom, sjajnom i mekom,vraćaju mladalački izgled,a dodatak sadržaju u vidu raznih eteričnih ulja učiniće ovu masažu I izvesnom vrstom aromaterapije. Dobar balans dva putera vrlo brzo, duboko prodire do najdubljih slojeva kože i za kratko vreme imate nekoliko puta jaču moć regeneracije, što nije uobičajeno kod klasičnih mleka za telo.Kombinacijom palminog i kokosovog putera povećavamo nekoliko puta napajanje kože omega-3 i omega-6 masnim kiselinama, koje su značajan dodatak anti-age kozmetičkim sredstvima.Tretman svećama vas oslobađa napetosti, a divni mirisi bude vaša čula.Koža posle masaže je nahranjena I svilenkasto meka.